Eerste hulp aan kinderen (EHAK) | ehbocollege.nl

Eerste hulp aan kinderen (EHAK)

Kinderen zijn een speciale groep als het gaat om EHBO. Eerste hulp verlenen aan kinderen vereist specifieke kennis en vaardigheden. In deze cursus leer je wat er nu net zo anders is én oefen je veel in de praktijk.

Kinder EHBO verplicht voor gastouders en kinderdagverblijven

Sinds 2010 zijn medewerkers van gastouderbedrijven of individuele gastouders ook verplicht om een certificaat Kinder-EHBO te halen. Dat gold al eerder voor medewerkers van kinderdagverblijven en op veel scholen voor docenten in het basisonderwijs. Met deze opleiding haal je het Oranje Kruis certificaat Eerste hulp aan kinderen. Dit certificaat is geaccepteerd door het Ministerie van OCW.

Opleiding kinder EHBO

In de cursus wordt aandacht besteed aan de ontwikkelingsstadia van kinderen. Hierbij is in het bijzonder aandacht voor het verschil tussen zuigelingen (0 tot 1 jaar) en andere kinderen (1 jaar tot pubertijd). Die kennis is belangrijk om later ook het verschil in handelingen, bijvoorbeeld bij reanimatie, goed te begrijpen. Naast deze theorie komen ook een aantal specifieke kinderziekten aan bod. Je leert deze herkennen en leert wat je als eerste hulpverlener wel en vooral niet kunt of moet doen.

Tijdens de cursus leer je in de praktijk hoe je hulp moet verlenen bij verschillende letsels zoals:

Bij de opleiding wordt gebruik gemaakt van simulanten en af en toe worden ook enthousiaste kinderen gevraagd mee te helpen bij de opleiding. Op die manier kun je  het beste leren om te gaan met de reactie van kinderen op jouw hulpverlening.

Voor wie is deze cursus?

De opleiding is bedoeld voor iedereen van 16 jaar en ouder die te maken kan krijgen met de letsels die kinderen kunnen oplopen. In het speciaal is deze cursus geschikt voor beroepskrachten zoals gastouders, kinderdagverblijven, peuterleiders en onderwijzers.
Heb je al het Oranje Kruis EHBO diploma? Dan wordt deelname bijgeschreven als specialisatie.
Ook zonder voorkennis of EHBO diploma kun je deelnemen. Aan het einde van de opleiding ontvang je dan het erkende certificaat.

De opleiding wordt afgesloten met een toets. Het certificaat dat je na deze toets kunt behalen is twee jaar geldig. je kunt het geldig houden door herhalingsopleidingen te volgen.

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding duurt 8 uur en kan worden gegeven in één of twee dagdelen.

Waar volg je deze opleiding?

De opleiding kan zowel in-company voor een vaste groep worden gegeven als bij open inschrijving.
Bij open inschrijving wordt de opleiding gegeven op de locatie van ehbocollege.nl in Amersfoort.

Kosten van de opleiding

De kosten van deze opleiding bedragen € 112,50 p.p. bij losse inschrijving.
Volg je deze opleiding met een hele groep van jouw club, vereniging of onderneming? Dan kan er een ander tarief gelden.

Meer informatie of inschrijven?

Individueel inschrijven? Kijk in de opleidingenkalender voor de eerstvolgende mogelijkheden.
Ook kunt u contact opnemen voor de mogelijkheden voor een op maat gemaakte opleiding EHAK of in company opleiding voor uw bedrijf of vereniging.